BYD zal als grootste batterij- en elektrische bussenproducent van de wereld, deelnemen aan BusTech 2012. Deze beurs over duurzame oplossingen voor bussen wordt gehouden in het complex van de Expo Haarlemmermeer op 14 en 15 november. BYD zal er aanwezig zijn met de eBus12, een 100% elektrische bus. Tijdens de beurs kunnen de bezoekers de eBus12 niet alleen bezichtigen, maar kunnen er ook proefritten worden gemaakt.

BYD in Nederland
De eBus12 die BYD op de BusTech zal tonen, is vrijwel identiek aan de bussen die dienst zullen gaan doen op Schiermonnikoog. BYD wist onlangs een Europese aanbesteding voor zes elektrische bussen voor openbaar vervoer op het eiland, inclusief een onderhoudscontract voor 15 jaar, te winnen. De capaciteit van de batterijpakketen in combinatie met de praktijkervaring die BYD inmiddels heeft met elektrische bussen, speelden hierbij een belangrijke rol.

BYD eBUS-12: 250 km elektrisch
De BYD elektrische bus die op de BusTech te zien zal zijn, is 12 meter lang en heeft een actieradius van 250 kilometer op een enkele lading en bij gebruik onder stedelijke omstandigheden. Met de Fe-batterijen (ijzer fosfaat accu’s) die in de eBus12 zijn te vinden, voldoet de BYD eBus12 volgens de firma aan de hoogste veiligheidsnormen, beschikt hij over de langste levensduur en de meest milieuvriendelijke, oplaadbare chemie. Daarnaast zijn de batterijen vrij van zware metalen en giftige elektrolyten.

11 miljoen kilometer
BYD is de grootste elektrische bussen fabrikant ter wereld. Elektrische bussen van BYD verzorgen nu al reguliere passagiersdienst in diverse steden in China, Europa en Noord-Amerika. In totaal hebben de elektrische bussen van BYD gezamenlijk al bijna 11 miljoen praktijkkilometers afgelegd.

Warren Buffett doet mee
In 2008 werd de Amerikaans zakenman en investeerder Warren Buffett aandeelhouder van BYD door 232 miljoen dollar in het bedrijf te investeren. Hij kreeg daarmee een belang in BYD van 9,89%. Tegenwoordig is BYD de snelst groeiende Chinese autofabrikant en pionier op het gebied van voertuigen op duurzame energie, waaronder Dual Mode Elektrische Modellen en 100% elektrische modellen. Op basis van Fe batterij-technologie, heeft BYD een concept ontwikkeld dat Green City Solution heet. Het doel van het project is om stedelijke openbaar vervoer te elektrificeren door de overgang van benzine- en dieselbussen en taxi’s naar 100% elektrisch mogelijk te maken.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

fuck, kom er net iets te laat achter..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.