Project A15
Wat rijdt sneller tussen Rotterdam Centraal en het centrum van Nieuwlekkerland? De elektrische fiets, een elektrische auto of het openbaar vervoer?

Vrijdag 6 juni zullen wij het antwoord te weten komen. Drie teams van elk twee jongeren zullen dan met elkaar de strijd aan gaan. De race is een initiatief van Jongeren Milieu Actief (JMA) om duurzaam forenzenverkeer te promoten.

De drie teams racen over en langs de A15. Het woon-werkverkeer in de regio Rotterdam kan en moet duurzamer. JMA vindt de elektrische auto voor de lange afstand een duurzaam alternatief, waarbij niet ingeleverd wordt op reistijd. Bovendien zijn elektrische auto’s door het populairder worden van autodelen ook bereikbaar voor studenten. Voor middellange afstanden kunnen forenzen volgens JMA vaker de (elektrische) fiets pakken.

De duurzame race wordt ondersteund door Project A15, een samenwerking tussen Milieudefensie en Natuur & Milieu. Het doel van dit project is om de drukke verkeersader die van Rotterdam naar Nijmegen loopt te verduurzamen. Eén van de manieren waarop de milieuorganisaties deze verduurzaming willen bereiken, is het promoten van het gebruik van 100 procent elektrische deelauto’s. Voor de race op 6 juni gebruikt JMA één van de 35 elektrische deelauto’s die nu al in het gebied rondrijden.

Wie: Jongeren Milieu Actief (JMA)
Wat: JMA organiseert race tussen duurzame vervoersmiddelen
Waar: Rotterdam Centraal, kiss & ride (16:00-16:25) – Raadhuisplein, 2957 RK, Nieuw-Lekkerland (17:00-18:00)
Wanneer: 6 juni 2014


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.