Venturi Origin
Drie jaar oud, maar zo goed als nieuw en voor een prijs waarvoor je net een Renault Twizy koopt.

Venturi is een inmiddels ter ziele gegane Franse onderneming die zich specialiseerde in elektrische auto’s. Het avontuur begon met de Fetish, een fraaie maar ook zeer prijzige elektrische sportwagens. Daarnaast legde het bedrijf zich toe op het bouwen van elektrische bedrijfswagens, zoals deze Venturi Origin. Die ontwikkelden ze niet volledig zelf, ze gebruikten het vorige model Peugeot Partner/Citroën Berlingo als basis. Deze zijn nog lange tijd geleverd naast het huidige model en vormden een goedkope, maar betrouwbare basis.

Van buiten is deze elektrische Partner dan ook amper te onderscheiden van een exemplaar op benzine of diesel. Enkel wat kleine logo’s en een extra klepje in het voorscherm verraden dat we hier met iets bijzonders te maken hebben. De aandrijflijn bestaat uit een elektromotor met een vermogen van 42 kW (57 pk) en een natrium-nikkelchloride (Na-NiCl2) accupakket met een capaciteit van 23.5 kWh. Het geeft de bestelauto een range van maximaal 120 kilometer en een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Waarden die er op wijzen dat deze Venturi zich vooral in de stad op zijn gemak zal voelen.

Daar waar de auto nieuw al snel 40.000 euro kostte, is dit exemplaar met slechts 400 kilometer op de klok al de jouwe voor 8.995 euro ex btw, maar inclusief apk. De advertentie check je hier op Marktplaats.

Venturi Origin


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.