Met de groei van het wagenpark van elektrische en plug-in hybride auto’s in Nederland neemt ook het aantal laadpunten progressief toe. Per week worden er nu gemiddeld bijna 100 lolo’s smart van The New Motion geïnstalleerd. Hierdoor zien ze een steeds grotere laadactiviteit in het love to load netwerk.

The New Motion zegt voor iedereen in Nederland grenzeloze mobiliteit te willen§12q. “Alles wat we doen, doen we vanuit die visie,” zegt Alef Arendsen, medeoprichter van The New Motion. “De doelstelling van onze onderneming is om mobiliteit op basis van hernieuwbare energie te bevorderen. Wij bouwen daarom in versneld tempo aan het ‘love to load’ netwerk van intelligente snelladers en intelligente laders.”

Bijna 100 per week
De teller staat inmiddels op meer dan 1.800 geïnstalleerde lolo’s van The New Motion en dat aantal neemt voortdurend toe. Gemiddeld per week worden er bijna 100 lolo’s geïnstalleerd. Gekeken naar de laadpassen van The New Motion geeft dat een nog positiever beeld. Tot eind oktober zijn er 2.648 laadpassen uitgegeven. Het aantal laadsessies per dag via het laadnetwerk van The New Motion schommelt nu tussen de 1.100 en 1.400.

De afgelopen maanden heeft The New Motion het aantal laadtransacties via het love to load netwerk sterk zien groeien. Begin dit jaar was het aantal kWh per maand ruim 6,5 duizend; inmiddels is dit gestegen tot bijna 180 duizend kWh per maand.

Overzicht afgenomen elektriciteit per maand via het netwerk van The New Motion, met daarbij het geschat aantal gereden ‘elektrische kilometers’:

Nogmaals Alef Arendsen: “In oktober zijn we de belangrijke mijlpaal gepasseerd van 100.000 kWh in één maand via ons netwerk. Dat houdt in dat tot medio oktober 437.557 kWh is afgenomen en dat komt overeen met 2,18 miljoen ‘elektrische kilometers’ in dit jaar tot nu toe. Deze ‘elektrische kilometers’ hebben een besparing van 272,5 ton aan CO2 opgeleverd, gebaseerd op 125 gram per kilometer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.