NS Greenwheels
NS en Greenwheels lanceren samen de eerste twee Volkswagen e-Golfs. De elektrische deelauto’s zijn vanaf donderdag 13 september te vinden bij de energieneutrale parkeergarage naast station Driebergen-Zeist en bij station Rotterdam Centraal.

Zo kun je je reis van deur tot deur zo duurzaam mogelijk maken, met trein, auto, of combinatie hiervan. De moderne reiziger zou namelijk minder behoefte hebben aan het bezitten van een auto wanneer er ook een deelauto beschikbaar is. Met de introductie van een Volkswagen e-Golf zetten NS en Greenwheels een volgende stap naar een bereikbaar en leefbaar Nederland.

Er is nog veel milieuwinst te behalen door een beter aanbod van elektrisch vervoer. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels: “88% van onze klanten staat open voor een elektrische auto en meer dan de helft is zelfs bereid hiervoor iets meer te betalen. Tegen de achtergrond dat autodelen nu pas echt lijkt door te breken is het potentieel groot – Greenwheels verdubbelde haar klantenbestand in de afgelopen drie jaar en de markt voor autodelen kan nog 19 keer groter. Daarmee is een besparing van ruim 1 Megaton CO₂ mogelijk”. Dit staat gelijk aan de uitstoot van alle stadsbussen in Nederland.

Waar je met een trein van NS niet komt, daar kom je wél met bijvoorbeeld een deelauto van Greenwheels. President-directeur Roger van Boxtel van NS: “De reis van deur tot deur wordt steeds duurzamer. Dat moet ook. Treinen rijden in Nederland op 100% windstroom zonder ook maar één gram CO2 uit te stoten. De OV-fiets is in de afgelopen 10 jaar volledig ingeburgerd. Uitstekend dat er de komende jaren steeds meer uitstootvrije, duurzame deelauto’s beschikbaar komen. Waar we je met de trein niet kunnen brengen, daar kom je straks wel met een groene Greenwheels.

Op korte termijn zullen er ook vijf elektrische auto’s rond Den Haag worden geïntroduceerd.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.