Het testen van de GreenGT H2 racewagen zal tot 5 juni duren.

De complexe fase van het afstellen van de krachtige waterstof brandstofcel geeft een conflict met het testprogramma. Het testrijden van de wagen is een essentieel vereiste om mee te kunnen doen in een zware race zoals Le Mans Classic. GreenGT heeft daarom besloten, met goedkeuren van ACO, om Box 56 niet te zullen gebruiken in 2013.

De complexiteit en kosten van de unieke wagen vraagt rigoreuze methoden en tijdrovende nieuwe procedures. GreenGT staat nog aan het begin van de ontwikkelingen, dus vinden zij het essentieel om niet de kantjes eraf te gaan lopen.

Box 56 is een mooi initiatief om innovatieve technologie├źn aan te moedigen. De GreenGT H2 past goed in dit scenario, maar zoals GreenGT zelf aangeeft, komt Le Mans 2013 te vroeg voor hen. Wel werken ze samen met ACO aan een wereldwijde presentatie voor de GreenGT H2 die in dezelfde week als de 24 uur van Le Mans plaats zal vinden. Beroemde coureurs (namen nog onbekend) zullen optreden als ambassadeurs.

Mogelijk verschijnt de racewagen binnenkort zonder nummer bij de start van een World Endurance Championship race. Het reglement staat de aanwezigheid van dit type voertuigen toe op het startveld.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.