Prestige GreenCab is in januari 2011 officieel van start gegaan met een introductie van 20 elektrische taxi’s in Utrecht. In juni volgde de opening van het openbare GreenCab-oplaadstation voor elektrische auto’s in Nieuwegein. Nu zijn er 100 elektrische taxi’s van het type BYD e6 besteld.

De elektrische auto’s van BYD (Build Your Dreams) hebben een actieradius van 300 km. Het Chinese automerk werkt samen met Daimler (beroemd vanwege de Mercedes taxi’s) en de bekende Amerikaanse superbelegger Warren Buffett heeft een aandeel in het bedrijf. Begin 2012 komen de eerste duizend exemplaren van de BYD e6 naar Europa. Van die eerste Europese exemplaren zijn er 100 stuks exclusief gereserveerd voor het GreenCab-netwerk in Nederland.

“De kennis en ervaring die we gedurende de afgelopen tweeëneenhalf jaar hebben opgedaan met elektrisch vervoer, batterij- en oplaadtechnologie gaan we vanaf januari 2012 inzetten om collega-taxiondernemers te assisteren bij hun keuze voor duurzaam en voor elektrisch personenvervoer”, vertelt directeur George Jansen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eindelijk. Ik dacht dat die al rondreden. Is toch al een hele tijd geleden dat men zei ze aan te kopen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.