Green4U MTU-6
Zou het ontstaan van niches soms een teken zijn van een markt die stilaan volwassen aan het worden is? Volledig elektrische, zesdeurs terreinwagens. Blijkbaar is het handel.

En als het dat niet in Europa is, dan toch zeker in Amerika. Daar heeft Green4U de MTU6 en Enova gepresenteerd. Allebei hebben ze een volledig elektrische aandrijflijn en zes deuren. Dat laatste is de makkelijkste manier om iedereen toegang te laten verschaffen tot zijn eigen zitrij. De auto’s staan op hetzelfde chassis en zullen worden geproduceerd in de Amerikaanse staat Georgia. Het rijbereik moet een kleine 400 km worden (230 mijl). Verdere specificaties zijn nog niet beschikbaar. De heavy duty Green 4U MTU6 roept vage herinneringen op aan de Iveco LMV, terwijl de Enova een mengeling is van eerdere Land Cruisers en Pajero’s. Dat helpt alvast in het verkrijgen van een archetypisch terreinwagenuiterlijk.

Het wordt er in de toekomst alleen maar spectaculairder op. Want er wordt ook een achtdeurs terreinwagen van Green4U verwacht. Milieubewuste concurrentie voor verlengde Hummers op de Strip in Vegas? Het is hoe dan ook groter dan de eveneens elektrische Bollinger B1, of een elektrische G-Klasse van Kreisel. De eerste Green4U’s moeten in 2018 in de verkoop gaan. In de toekomst wil het merk een compleet modelaanbod beschikbaar hebben, met behalve terreinwagens ook sedans, (personen)busjes en alle soorten bedrijfswagens. Volgens het merk van groot tot klein, maar dat zou naar Europese normen best eens van heel groot tot groot kunnen worden.

Eén van de oprichters van Green4U is Don Panoz. Inderdaad, die van de gelijknamige sportwagens, onder andere bekend van de 24 uren van Le Mans.

Green4U Enova

Beeld: als opener de Green4U MTU-6, als afsluiter de Enova


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Chinese import. Zie je zo. De bestelwagen op hun site is van Foton, Higer of KingLong (die maken allemaal zo’n HiAce-kopie), de NEV’s weet ik niet, maar ze zien er ook duidelijk Chinees uit. Niemand maakt zo’n dingen nog.

Dus die “zullen worden geproduceerd in de Amerikaanse staat Georgia” mag je lezen als “zullen een elektrische motor krijgen in Georgia”.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.