In hoog tempo worden de laatste tijd Nissan-snelladers geplaatst. Begin 2013 staan er namelijk veertig nieuwe snelladers extra. Hier kunnen elektrische auto’s zoals de Nissan LEAF in een half uurtje de accu zo ver vol krijgen om weer ruim honderd kilometer verder te rijden.

De snellader van Nissan is een compact stuk techniek dat met een vermogen van 50 kW de lithium-ionaccu van de Nissan LEAF bijlaadt. In dertig minuten tijd is de accu daarmee voor tachtig procent opgeladen. Overigens zal het snelladen in de praktijk korter duren dan dertig minuten omdat de accu nooit helemaal wordt leeggereden. Het gaat om laders volgens het Japanse CHAdeMo-laadprotocol, waar veel nieuwe elektrische auto’s overigens niets mee kunnen.

Begin 2013
‘Dankzij dit pakket van veertig extra snelladers komen de Nissan-LEAF-rijders letterlijk verder met hun auto. Als de accu onderweg leeg raakt, is de kans heel groot dat er een snellader in de buurt is. Even aansluiten en na een kopje koffie, het lezen van de e-mails of een telefoontje is de auto weer klaar voor het vervolg,’ schetst Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland. ‘Deze snelladers waren eigenlijk de ontbrekende schakel voor de rijders van de Nissan LEAF. Vanaf begin 2013 kunnen ze hun auto bijna onbeperkt gebruiken. Er zijn trouwens nu al LEAF-rijders die meer dan drieduizend kilometer per maand rijden – ook dankzij het gebruik van snelladers.’

Nissan en The New Motion verzorgen de uitrol van de nieuwe snelladers. Dat gebeurt samen met partners als AC/Autogrill (vijftien snelladers) en de Van der Valk-keten (veertien snelladers). De Nissan-snelladers liggen langs belangrijke hoofdwegen en zijn daardoor snel bereikbaar. Ook maken deze snelladers deel uit van het “love to load netwerk”. Dit is het landelijk netwerk dat is opgezet door The New Motion en waarbij verschillende partners, waaronder Nissan en Liander, zijn aangesloten. Met dit netwerk kunnen elektrische automobilisten door heel Nederland snelladen en zorgeloos elektrisch rijden.

Het aantal van veertig Nissan snelladers komt bovenop de snelladers die bij zes Nissan-dealers al in gebruik zijn. Overigens zijn Nissan en The New Motion niet de enige partijen die snelladers neerzetten. Onder meer Essent, de ANWB, Esso, Total en Fastned hebben snelladers of gaan die plaatsen.

Gratis
Het gebruik van de Nissan-snelladers is tot en met 31 mei 2013 kosteloos voor eigenaren van een Nissan LEAF in het bezit van een laadpas uitgegeven door The New Motion.

Een voorbeeld van een ChaDeMo-snellader langs de weg:


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.