Ondanks de economische crisis doet 67% van de autobezitters de auto onder geen beding weg. Maar liefst 77% geeft aan liever de mobiel weg te doen dan de auto aan de kant te zetten.

Dat blijkt uit recent onderzoek dat Team Vier in opdracht van Allsecur autoverzekeringen heeft uitgevoerd onder 554 personen (LOL).

Belang auto
We houden onze hand op de knip, maar toch denkt tweederde van de Nederlanders niet aan het wegdoen van de dure auto. Respondenten buiten de Randstad hechten zich nog meer aan hun auto (74%) in vergelijking met de Randstedelingen (56%).

Johan Van den Neste van Allsecur kijkt op van de uitkomsten van het onderzoek:

“Bij de vraag ‘Wat zou je eerder wegdoen of laten?’ komt de auto als zeer belangrijk naar voren. Naast de mobiel wordt een avond uit eten liever overgeslagen (86%), zelfs de vaatwasser moet het ontgelden (84%) en men gaat dan liever niet met vakantie (71%). Dit vind ik opvallend aangezien de smartphone niet meer weg te denken is uit de maatschappij. De vrijheid die een auto met zich meebrengt blijkt toch voorop te staan.”

Gratis met openbaar vervoer
Als we wél besluiten de auto aan de kant te zetten, dan zou gratis OV (12%) de belangrijkste reden zijn om dit te doen. Daarnaast zijn de hoge brandstofprijzen (10%) of een verslechterde financiële- of gezondheidssituatie (18%) argumenten om de auto weg te doen.

Hang naar vrijheid
Bijna 85% maakt meer dan een keer per week gebruik van de auto. Hiervan geeft 41% aan de auto zelfs dagelijks te gebruiken. We rijden het liefst met de auto naar de supermarkt om de hoek voor de boodschappen (76%). Opvallend, aangezien korte ritten zorgen voor een hoog brandstofverbruik. Vrijetijdsbesteding (75%) volgt als tweede doel en tot slot woon- en werkverkeer met 57%. We zijn erg verbonden met onze auto: 62% van de autorijders is verknocht aan zijn of haar vervoersmiddel. Zonder auto zou 88% zich beperkt voelen in zijn of haar vrijheid.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.