Tesla snellader China
Tesla wordt met open armen ontvangen in één van China’s grootste en rijkste steden.

Wie in China in een nieuwe auto wilt rijden, moet hiervoor meedoen aan een loting. Een aardige poging om de luchtvervuiling en filevorming tegen te gaan, maar voor de gewone burger is dit een langzame, dure aangelegenheid. Zo moet er voor een kentekenplaat omgerekend tot wel 11.000 euro neergelegd worden.

Elektrische auto’s zijn eenvoudiger om op kenteken te krijgen. In de loting zijn er meer dan genoeg beschikbaar, en EV’s van Chinese makelij zijn gratis. Nu mag ook Tesla zich tot deze laatste groep rekenen. Althans, in Sjanghai. De lokale overheid aldaar heeft een uitzondering gemaakt voor EV’s uit het buitenland. Deze krijgen nu ook een gratis kenteken.

Uiteraard zit er een “maar” aan. De uitzondering wordt alleen gemaakt voor 3.000 auto’s per merk. Zodra dit aantal is verkocht, moet de fabrikant aan de overheid van Sjanghai toestemming vragen om nog meer auto’s te mogen verkopen. De vraag is alleen wie genoeg voertuigen zal verkopen om buiten de uitzondering te vallen. Voor Tesla is het aantal in ieder geval ruim voldoende.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.