Lotus-adviseur en autodesigner Gordon Murray heeft de handen ineengeslagen met het Japanse Toray (chemie-gigant) en samen hebben zij deze roadster ontwikkeld. Geheel opgetrokken uit carbon fiber en zonder verbrandingsmotor aan boord. De aandrijving is volledig elektrisch. Tesla-concurrentje van de Britse ontwerpkoning?

De tweezitter ziet er niet onaardig uit en aan de dichte voorkant valt direct al af te leiden dat het hier om een EV gaat. Voorlopig is het een eenmalige conceptcar waarmee Toray en Murray laten zien waartoe ze instaat zijn als ze koolstofvezel met een elektromotor combineren. Niet alleen is de body van het lichtgewicht spul gemaakt, ook het ‘frame’ is bijna geheel van CF vervaardigt. Het resultaat mag er op papier in ieder geval wezen. Hij is 40% lichter dan Tesla’s Roadster en kan een topsnelheid van 147 km/u halen. De range van deze concept zou op 185 km liggen. Niet verkeerd voor een eerste vingeroefening.

Over productieplannen van de tweezits T-Wave AR1 is niets bekend. Wel schijnt de open auto zo goed als ongewijzigd in productie te kunnen en Toray claimt dat het gebruik van CF de auto tien keer zo sterk maakt als een metalen variant. We zijn benieuwd of dit in de toekomst nog wat wordt. Zomaar even een auto die volzit met koolstofvezel op de markt brengen kan nog wel eens een zéér duur geintje worden. Maar wellicht is dat juist de uitdaging voor meneer Murray.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

147km/h? of typo 147MPH?

Anders ben ik niet onder de indruk… 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.