Het is geen geheim meer dat Google er in geslaagd is om een zelfrijdende auto te ontwikkelen. Onlangs werd er nog een Lexus RX450h aan de autonome vloot toegevoegd, die nu acht auto’s telt waaronder zes Priussen en een Audi TT. Ontwerpers en ingenieurs hebben inmiddels meer dan 400.000 km afgelegd, de volgende logische stap is de handen ineenslaan met autofabrikanten.

Op het SAE World Congress heeft Google project manager Anthony Levandowski verklaard in gesprek zijn met verschillende grote autonamen. Google heeft immers niet de intentie om zelf auto’s te ontwikkelen. Ze zouden de technologie kunnen aanbieden óf zelf een vloot auto’s met de zelfsturende techniek kunnen uitrusten. Ook zijn er gesprekken met grote verzekeringsmaatschappijen om afspraken te maken over auto’s die zelf kunnen rijden.

Google benadrukte verder dat ze de bestuurder niet overbodig willen maken, maar het autorijden naar een nieuw veiligheidsniveau willen tillen. “We willen alleen in auto’s rijden als ze leuk zijn”, aldus Levandowski.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.