Overzicht laadpunten Google Maps
Maakt dit de talrijke apps die een overzicht van laadpalen bieden spoedig overbodig?

Alle aanbieders van laadpassen hebben een app, zelfs een automerk als Porsche heeft er een. De gemiddelde app laat op een kaart de laadpalen zien en geeft ook inzicht in de beschikbaarheid. Vooral dat laatste is fijn om te weten, want het is weinig zinvol om op een laadpaal af te rijden die in gebruik is. Concurrentie komt er van Google Maps. In Maps is er al van alles en nog wat zichtbaar, bovendien wordt daarover niet zelden een oordeel geveld door de eigen gebruikers. Van restaurant tot publiek toilet, een beoordeling van ten minste vier sterren is nodig om mee te tellen.

In de laatste versie van Google Maps worden mensen die elektrisch rijden uitgebreider van informatie voorzien. Laadpalen worden beter in kaart gebracht en het wordt bijvoorbeeld zichtbaar op welke snelheid geladen kan worden. Er kan worden gezocht op termen als “ev charging” or “EV charging stations”. In Nederland en Belgi√ę is de functionaliteit nog niet heel erg uitgebreid, maar biedt de term “laadstation” een redelijk overzicht. Wel van vrij specifieke aanbieders als Allego en Fastned. Tesla Destination Chargers zijn eveneens zichtbaar. Ook enkele vrij willekeurige publieke laadpunten kunnen zomaar worden weergegeven.

Maar als dit voor Google daadwerkelijk een zaak van belang is, wordt dit binnen een paar maanden zonder enige twijfel stukken beter.

Beeld: screenshot van Google Maps, laadpunten in Rotterdam


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eindelijk. Hopelijk niet ook de palen die op prive terein staan.

@healey: iedereen kan ervoor kiezen om zijn privélaadpunt open te stellen voor publiek laden en zichtbaar te laten zijn in apps en overzichten met laadpalen. Maar soms blijken dit inderdaad allesbehalve publieke laadpunten en staan ze aardig afgegrendeld. Google Maps of beter gezegd Streetview is al onmisbaar om ter plekke alvast de situatie te kunnen bekijken en niet van een koude kermis thuis te komen.

Misschien dat Google Maps inderdaad wat intelligentie kan toevoegen en gradaties aanbrengt in het te eenvoudige begrip publiek laadpunt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.