Als onderdeel van de Plug In @ Work experience mochten 500 werknemers van Google achter het stuur van een plug-in hybride of EV plaatsnemen.

Arcimoto, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ford, Honda, Mitsubishi, Nissan, Smart, Tesla, Toyota, en Zero Motorcycles hielpen mee om de werknemers het elektrische rijden met de nieuwste auto’s en motorfietsen te laten ervaren. Door de motorkap te openen en een beetje tegen de banden te schoppen, hoopt Google de deelnemers te inspireren om de benzinepomp te verruilen voor een laadkabel.

Drie uur lang reden 500 mensen de voertuigen op en neer door de straten rond het Googleplex hoofdkwartier. Een nog groter aantal bekeek de collectie (PH)EV’s die werden tentoongesteld, het derde jaar op rij dat er een soortgelijk evenement wordt georganiseerd.

Google heeft zich aangesloten bij de U.S. Department of Energy’s Workplace Charging Challenge en het Calstart EV werkgeversinitiatief. Door de tijd en ruimte aan hun werknemers te geven om duurzame voertuigen te testen, draagt het bedrijf bij aan het doel om werkplekken in Amerika te verduurzamen. Daarnaast hebben zij laadpalen geplaatst bij 400 parkeerplekken, verspreid over het Mountain View hoofdkwartier en acht andere Google locaties.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

@maru: opmerkinkje: tag ‘acrimoto’ dient ‘arcimoto’ te zijn.

Arcimoto komt trouwens binnenkort met een nieuw prototype. Misschien interessant om in de gaten te houden…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.