Zonnepark Delfzijl
Voor het datacentrum in de Eemshaven, of Groningen Seaports als het wat internationaler moet.

De zoekmachinegigant, leverancier van een baaierd aan internetdiensten en ontwikkelaar van autonoom rijden, heeft een datacenter in de Eemshaven in de noordoosthoek van Groningen. Voor dat datacenter koopt Google groene stroom die door het Duitse energieconcern Wirsol is opgewekt. Wirsol heeft namelijk een zonnepark in Delfzijl.

Daar zijn zo’n 123.000 zonnepanelen te vinden op een oppervlakte van 30 hectare (gelijk aan 65 voetbalvelden), die leveren tesamen ongeveer 27 gigawattuur aan groene stroom. Sunport Delfzijl is sinds begin 2017 operationeel. Google koopt de stroom in bij Eneco.

Marc Oman, EU Energy lead bij Google: “We zijn er trots op dat ons datacenter in de Eemshaven dankzij onze overeenkomsten met Nederlandse toeleveranciers sinds de eerste dag op duurzame energie draait. We zijn verheugd dat we, na de overeenkomst met Eneco voor de afname van de energie van WindPark Delfzijl en de afgesloten overeenkomsten met de windparken Krammer en Bouwdokken, nu ook zonne-energie kunnen inzetten. Wereldwijd zijn we reeds de levering van 2,7 GW aan groene stroom overeengekomen, waarmee we ‘s werelds grootste zakelijke inkoper zijn van duurzame energie. Dit soort overeenkomsten geven bedrijven zoals Eneco de economische zekerheid om te investeren in nieuwe duurzame energiecapaciteit.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.