Op het autosalon van Genève 2013 kondigt Goodyear vandaag aan dat het samenwerkt met StreetScooter. StreetScooter is een universiteitsproject dat verscheidene partners samenbrengt om een nieuwe generatie elektrische wagens voor Europa en daarbuiten te ontwikkelen.

Botsauto
De StreetScooter werd genoemd naar de populaire botsauto’s (‘autoscooters’ in het Engels) en is een nieuwe manier om de auto van morgen te benaderen. De auto is ontworpen voor de steden van morgen en biedt eigenaars een compacte maar erg ruime auto op elektriciteit, die nagenoeg geen schadelijke stoffen produceert en in alle stilte werkt. Het project wordt begeleid door Goodyear.

Module-auto
StreetScooter is niet het product van een enkele onderneming maar het resultaat van een partnerschap tussen ongeveer twintig ondernemingen: leveranciers van auto-onderdelen, technologiebedrijven, softwareontwikkelaars, universitaire onderzoekers, enz. Het project vormt een aanzienlijke samenwerking tussen kleine en middelgrote ondernemingen die niet alleen helpen om de auto te bouwen, maar ook om hem te ontwikkelen. Elke partner levert zijn eigen geavanceerde technologieën om deze stadsauto te ontwikkelen. Dat resulteerde in een moduleerbare auto, met onderdelen die men kan toevoegen, verwijderen en hergebruiken naargelang de voorkeuren van de klant.

Goedkoop
Die moduleerbare benadering geeft de auto een bijkomend voordeel omdat hij snel en goedkoop te bouwen is.

Professor Achim Kampker, CEO bij StreetScooter GmbH, over het project:

“De StreetScooter vult de kloof die er vandaag bestaat tussen tweewielers en bestaande wagens. Hij biedt een antwoord op de dagelijkse mobiliteitsbehoeften in de stad, met een rijbereik van 45 tot 130 kilometer per dag en 15.000 kilometer per jaar, een topsnelheid van 105 km/u en een optimale verhouding prijs/prestaties.”

De StreetScooter wordt later dit jaar in verscheidene Europese landen gelanceerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.