Goodyear EfficientGrip
Een band met alleen maar gunstige eigenschappen en speciaal voor elektrische auto’s. Veel beter lijkt het niet te worden.

Elektrische auto’s hebben een aantal eigenschappen die karakteristiek genoemd mogen worden. Vrij vaak is er veel vermogen, dat bovendien acuut beschikbaar is. Dat zorgt potentieel voor een enorme bandenslijtage. Alle aandrijfkrachten worden via de band overgebracht naar de weg, hetgeen bij Goodyear tot de gedachte leidde dat er met een speciaal ontwikkelde band veel voordelen te behalen zijn.

De fabrikant toonde daarom op de Salon van Genève een nieuwe band, de EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology. Korter wordt het ogenschijnlijk niet. De band heeft behalve een ultra-lage rolweerstand ook een goed doordacht loopvlakontwerp. Door de binnenste, dunne lamellen wordt er beter contact gemaakt met het wegdek. Zo kan het koppel beter worden verwerkt en is er ook bij natte omstandigheden sprake van veel grip. Ook is er rekening gehouden met het vrij hoge wagengewicht van de gemiddelde elektrische auto.

Meer rijbereik, meer grip en een betere levensduur. Dat klinkt ronduit ideaal. Of er enige nadelen zijn, zullen praktijktests te zijner tijd uitwijzen. Want een volstrekt foutloze wonderband is dit zonder enige twijfel niet. Hoe vergaat het deze band bijvoorbeeld bij echt barre weersomstandigheden?

Vanaf 2019 is de Goodyear EfficientGrip Performance beschikbaar, voor alle elektrische auto’s die dan op de weg zijn te vinden.

Eerder is Goodyear overigens bezig geweest met een band die elektriciteit opwekt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.