Gogoro E-scooter
Iets dat heel ver weg leek te zijn, komt plots dichtbij. Het Taiwanese Gogoro brengt zijn elektrische E-scooters naar Europa. En Amsterdam krijgt de primeur.

De groene tweewielers van Gogoro zijn anders dan traditionele elektrische scooters. Het is namelijk bij de E-scooters van de Taiwanese fabrikant mogelijk om de accu’s te verwisselen. Vooralsnog was het alleen mogelijk om het vervoermiddel in Taiwan aan te schaffen, maar daar gaat verandering in komen.

Gogoro heeft namelijk Amsterdam uitgekozen als de eerste stad die aan de slag zal gaan met de E-scooters. Het merk koos bewust onze hoofdstad uit, vanwege de reputatie omtrent fietsen en tweewielers. Er zal een speciale ‘boetiek’ worden geopend waar mensen kennis kunnen maken met het product. De planning is dat dit in de eerste helft van 2016 gaat gebeuren.

De Taiwanezen hebben nog geen andere stad aangekondigd dan Amsterdam. Vermoedelijk kijken ze hoe de verkoop bij ons gaat verlopen, alvorens ze de boel gaan uitbreiden binnen Europa.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Interessant concept,ben benieuwd wat t financiƫle plaatje zal worden. Overigens is het m.i. wel wat meer dan een scooter. Hij gaat tor km/u

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.