De Tesla Model 3 Standard Range, die is er voor een zacht prijsje.

Tesla Model 3 Performane

Dat is erg gunstig voor de Nederlandse markt. De Tesla Model 3 Standard Range heeft een accupakket met een capaciteit van 40 kilowattuur en zou hier te lande naar verwachting minder dan 45.000 euro kosten. Daardoor kunnen particulieren profiteren van aankoopsubsidie.

In Amerika staat de Tesla Model 3 Standard Range in de boeken voor een bedrag van 35.000 dollar (32.050 euro). Maar het bestaan van de goedkoopste uitvoering van de Model 3 wordt niet aan de grote klok gehangen, het heeft duidelijk de voorkeur van Tesla om duurdere uitvoeringen te verkopen en op die manier meer te verdienen.

De Standard Range wordt uitsluitend op verzoek geleverd. Op een aantal zaken is dan beknibbeld. Zo zitten er geen speakers in de achterportieren, ontbreken de mistlichten aan de voorzijde en worden er geen vloermatten meegeleverd. Dat alles is overkomelijk. Het accupakket is softwarematig gelimiteerd tot een capaciteit van 40 kilowattuur, de hardware is in vergelijking met de Tesla Model 3 Standard Range Plus onveranderd. Het lijkt daarom vrij eenvoudig om op een betaalde updrade naar 50 kilowattuur te gaan aanbieden, voor wat meer afstandssurplus.

Overigens is het nog volstrekt onduidelijk of we de Tesla Model 3 Standard Range in Nederland kunnen verwachten. Het is namelijk niet zo dat Tesla verlegen zit om interesse in zijn kleinste auto en er belang bij heeft om een goedkopere versie aan te bieden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.