Let wel, dit gaat om de Tesla Model 3 Standard Range en niet de in ons land overbekende Tesla Model 3 Standard Range Plus.

De Tesla Model 3 Standard Range is de uitvoering voor knieperds. Het gaat om een Model 3 met de nodige softwarematige beperkingen, zo is er geen mistverlichting aan de voorzijde, is de achterbankverwarming niet geactiveerd en is de navigatie minder uitgebreid. Het belangrijkste verschil is dat het rijbereik softwarematig wordt begrensd, met een Standard Range-uitvoering valt 220 mijl (354 kilometer) te rijden en dat is ongeveer tien procent minder dan een Standard Range Plus haalt.

Het gaat bovendien om de Model 3 die wordt aangeboden voor een prijs van $ 35.000 (€ 29.500). Toch is de Tesla Model 3 Standard Range geen lucratief lokkertje te zijn voor de firma Tesla. Vanaf modeljaar 2021 wordt de uitvoering niet langer aangeboden. De Standard Range was tot op heden alleen op speciaal verzoek verkrijgbaar. Er werd veel in het werk gesteld om deze uitvoering niet te veel te verkopen, gewoon omdat aan duurdere auto’s meer wordt verdiend.

Op een eerder moment is trouwens bekendgemaakt hoe modeljaar 2021 van de Tesla Model 3 eruit ziet. (Via: greencarreports.com)

Beeld: een willekeurige Tesla Model 3


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.