Uiteraard is goedkoop in het onderhavige geval uiterst relatief. Het gaat nog altijd om een krachtige en luxe ev, zoiets is niet te geef.

De officiële onthulling van de Lucid Air ligt alweer achter ons, maar zoals eigenlijk altijd is de aandacht in eerste instantie uitgegaan naar de duurste uitvoeringen. Vooral die met 1.000 pk spreekt tot de verbeelding.

Iedereen die inziet dat een dergelijk hoog vermogen nergens voor nodig is, kan kiezen voor de meest bescheiden uitvoering. Wat heet, het gaat nog altijd om een voldoende krachtige ev met een vermogen van 352 kW (480 pk). Het rijbereik ligt tussen de 650 en 832 kilometer, volgens de realistische en tegelijk aardig strenge Amerikaanse EPA-norm.

In de Verenigde Staten kost de Lucid Air $ 77.400 (€ 65.802). Wanneer het moment van introductie van de Air in Nederland zal zijn, is vooralsnog onbekend.

De meest krachtige Lucid Air is overigens een geduchte concurrent van de Tesla Model S Plaid. Het zijn twee uiterst krachtige, fatsoenlijke, goed vormgegeven en tegelijk opvallend praktische ev’s, die onderling niet al te zeer verschillen. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.