Chevrolet Bolt
Ambitieuze doelstellingen van het Amerikaanse autoconcern. Er moet een doorbraak van elektrisch rijden worden geforceerd.

De elektrische auto heeft nog altijd een beetje te kampen met een muesli imago – volgens mij vooral onder mensen die nog nooit elektrisch hebben gereden. Tesla is alvast goed bezig om elektrisch rijden begeerlijk te maken, maar bij andere merken kan er wat dat betreft heus nog wat verbeterd worden. Ook General Motors, het concern waar Opel ooit deel in was, zet stappen in de goede richting. Het verkoopt momenteel de Chevrolet Bolt, met wat geduld moet het ook mogelijk zijn een Opel Ampera-e aan te schaffen. Vermoed wordt dat er met de verkoop van dat duo geen winst wordt gemaakt.

Dat moet anders. Zowel volgens CEO Mary Barra als volgens hoofd productontwikkeling Mark Reuss. “De interne focus van GM is om de eerste fabrikant te worden van winstgevende, zeer begeerlijke en betaalbare elektrische auto’s. Die moeten bovendien de beste zijn in hun klasse.”, zo vertelde Barra tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Een loffelijk streven. We zien graag spectaculaire conceptmodellen, net als even aantrekkelijke als doorwrochte productiemodellen met natuurlijk een hoog rijbereik.

Het zakken van de prijzen houdt gelijke tred met het dalen van de prijzen van de accupakketten. De kosten per kWh zijn nu ongeveer € 130, tegen 2020 hoopt GM dat die prijs op € 90 ligt. Ofwel $ 100 in lokale valuta.

De doorbraak van de betaalbare elektrische auto wordt overigens ook al voorspeld door Renault. Ze gaan er dus komen. Massaal. (Via: detroitnews.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.