Een analist voorspelt dat General Motors in het nieuwe jaar de beroemde EV-fabrikant zal overnemen.

Yra Harris van Praxis Trading, een zeer ervaren handelaar, denkt dat GM de aanwinst goed zou kunnen gebruiken. Zij hebben, net als Ford en Chrysler, slechts een klein succes met elektrische voertuigen. Ondanks vele kortingsacties werden er van de Chevrolet Volt dit jaar nog geen 19.000 stuks verkocht, drie procent minder dan in 2012.

Dit in tegenstelling tot Tesla. De EV-producent heeft momenteel een beurswaarde van 18 miljard dollar, meer dan 100 keer de inkomsten. Er worden steeds meer Model S’en gebouwd en afgeleverd; het aantal winkels, service centra en Superchargers breidt snel uit.

Volgens Harris is het onnodig voor GM om het wiel opnieuw uit te vinden wat betreft EV-technologie. Het gaat goed met de Model S, de Volt heeft zijn issues, dus waarom niet? Het zou niet de eerste keer zijn dat GM een andere fabrikant overneemt. Hummer werd in 1999 van AM General gekocht en Saab werd een jaar later overgenomen.

Echter, het is niet aannemelijk dat Elon Musk zijn project in deze toptijden laat vallen. Harris spreekt dan ook niet over de voordelen die Tesla uit de deal met GM zou halen. Tenzij de beursgang flink daalt, zal een overname een zeer riskante en dure onderneming worden. (Via USA Today)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Riiiight, dan is de ziel uit het bedrijf ook direct weg. Als GM Tesla over neemt dan is de lol er ook weer vanaf.

Als er een merk is waar ik ├ęcht niets mee heb is dat GM wel.

“Het zou niet de eerste keer zijn dat GM een andere fabrikant overneemt.”
Sterk, GM is een bedrijf dat zo groot is geworden door de aankoop van talloze merken.

@moolmash: Idd, maar ik verwonder mij meer over de aangehaalde voorbeelden.

“Hummer werd in 1999 van AM General gekocht en Saab werd een jaar later overgenomen.”

Haha, dat waren grote succesnummers! Hopelijk blijft GM weg van Tesla, of het beloftevolle bedrijf gaat eraan kapot…

Zou wel jammer zijn… Dan is Tesla ten dode opgeschreven door de GM vampieren. Ze zuigen de technologie uit het overgenomen merk en implementeren het in goedkope vorm in hun bestaande merken, daarna gooien ze het karkas weg, net als bij Saab, Hummer en straks Opel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.