Autonome Chevrolet Bolt
Meer zelfrijdende auto’s, om te zorgen voor betere systemen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Ook autonome auto’s worden een vaste waarde op de weg. General Motors test met zelfrijdende auto’s in de Amerikaanse staat Californië. Het verbeteren van de techniek vindt op de openbare weg plaats. Het is met autonome auto’s net als met gewone bestuurders; er is praktijkervaring nodig om beter te worden. Dat gaat niet zonder slag of stoot. In september zijn er zes kleine ongelukken gebeurd tussen de autonome auto’s en andere verkeersdeelnemers.

General Motors benadrukt hierbij dat de fouten niet te wijten waren aan de autonome auto’s. Dat neemt niet weg dat het anticiperend allicht wat kan worden verbeterd.

Het aantal autonome auto’s in Californië is de afgelopen drie maanden toegenomen tot 100, dat waren er 30 à 40. De ontwikkeling wordt gedaan door het bedrijf Cruise, dat een jaar geleden door GM werd overgenomen.

Over het algemeen werden de ongevallen veroorzaakt doordat de autonome auto’s aan het afremmen waren voor verkeersboren of overstekende voetgangers. Eénmaal klapte een bestuurder van een Ford Ranger op de testauto, omdat die was afgeleid door zijn telefoon. Ook kon niet worden vermeden dat een dronken fietster, die tegen de richting inreed, de bumper van de auto toucheerde en een sensor raakte. Of de systemen zich al kunnen meten aan Tesla’s Autopilot is de vraag. (Via: reuters.com)

Foto: een autonome Chevrolet Bolt


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.