Al bijna vijftien jaar werken General Motors en het Chinese SAIC met elkaar samen, maar vandaag hebben de twee partijen een overeenkomst getekend waarin staat dat ze samen een platform voor elektrisch aangedreven auto’s zullen ontwikkelen. Modellen die hier uiteindelijk uit voortkomen moeten in China aan de man worden gebracht. SAIC levert de marktkennis en GM schuift haar kennis van EV’s in het project. Een match made in heaven?

In Shanghai werd de samenwerkingsovereenkomst gesloten door GM’s CEO Dan Akerson en de Topman van SAIC, Hu Maoyuan. Het is hun intentie om in het Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC) onder meer onderstellen te ontwikkelen voor elektrische auto’s alsook de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor een EV. En die onderdelen (denk aan complete aandrijflijnen) kan GM vervolgens weer gebruiken in andere hybride-modellen of daarmee zelfs compleet nieuwe hybrides ontwikkelen. Keuze genoeg voor de Amerikaanse autogigant.

De daadwerkelijke auto’s die op termijn uit het project voortrollen worden alleen in het Aziatische land verkocht. Eerder sloegen GM en SAIC de handen ook al in een om samen een complete auto te ontwerpen, dat werd de Sail Concept (foto). En vorig jaar werd ook de Baojun 630 onthuld. Een auto van een joint-venture tussen GM, SAIC en het eveneens Chinese Wuling.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

SAIC is ook eigenaar van de Shanghai Jieneng Automotive Technology Co., gebeurt daar nog wat mee? Dat bedrijf was ook opgericht om zuinige auto’s in China te maken, dacht ik…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.