Twee grootmachten zullen gezamenlijk elektrische auto’s gaan ontwerpen en ontwikkelen; General Motors en de LG Group. Daarmee wordt de huidige samenwerking uitgebreid, welke is gebaseerd op LG als leverancier van batterijcellen voor de Chevrolet Volt en de Opel Ampera.

De getekende definitieve overeenkomst zal GM helpen om het aantal en de verschillende typen elektrische voertuigen uit te breiden die worden geproduceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van LG’s bewezen expertise op het gebied van batterijen en andere systemen. Voor LG vertegenwoordigt de overeenkomst een verbreding van zijn portfolio als leverancier van automotive technologieën. De vraag is of andere automerken zitten te wachten op een leverancier die erg close is met een concurrent (GM).

De relatie tussen GM en LG werd vorig jaar reeds uitgebreid dankzij een demonstratievloot van de elektrische Chevrolet Cruze. Deze auto’s werden gebruikt als de officiële auto’s voor de G20 top in Seoel en zijn nu in de fase van een market research programma aanbeland om meer kennis te verzamelen over de capaciteiten en de eisen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.