Na gezamenlijk meerdere dagen tests te hebben uitgevoerd zijn de ingenieurs van General Motors en BMW AG overtuigd dat de DC “Combo” snellaadstations van diverse leveranciers ervoor kunnen zorgen dat elektrische auto’s te allen tijde in 20 minuten kunnen worden opgeladen tot een batterijcapaciteit van 80%.

De eerste elektrische auto’s die naar verwachting zullen profiteren van de door de Society of Automotive Engineers ingestelde nieuwe industriestandaard voor DC snelladers zijn de Chevrolet Spark EV en de BMW i3.

Deze door de industrie gecoördineerde bevestiging van DC snellaadstations en de benodigde software zal de inspanningen bespoedigen voor de ‘roll out’ in de komende maanden van de SAE Combo DC Fast Charge infrastructuur. Tot de leveranciers die deelnamen aan de tests behoorden ABB, Aker Wade, Eaton en IES.

“Deze ongekende samenwerking tussen autofabrikanten en leveranciers van apparatuur en uitrustingen demonstreert de volwassenheid van deze belangrijke technologie die bij zal dragen aan de groeiende verkoop van elektrische auto’s wereldwijd,” zei Britta Gross, GM director, Advanced Vehicle Commercialization Policy.

Nadat het merendeel van de belangrijkste autofabrikanten de SAE 120V/240V AC stekker als standaard heeft gekozen om ervoor te zorgen dat plug-in auto’s opgeladen kunnen worden bij de laadstations, zijn acht fabrikanten – GM, Ford, Chrysler, BMW, Daimler, Volkswagen, Audi en Porsche – overeengekomen om de SAE combo snellaadconnector te kiezen als standaard voor de DC snellaadstekkers.

“Onze doelstelling met deze samenwerking was om er zeker van te zijn dat DC snellaadstations beschikbaar zijn om kopers van een BMW i3 tijdig de mogelijkheid van snelladen te garanderen nog voordat hun BMW i3 arriveert,” zegt Cliff Fietzek, manager e-Mobility van BMW of North America LLC. “We zijn verheugd ons doel te kunnen realiseren.”

Deze nieuwe gecombineerde AC en DC combo oplaadstekker maakt snelladen eenvoudiger, onder andere door de enkelvoudige aansluiting op de auto. Hierdoor verloopt de stroomvoorziening sneller waardoor EV’s betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik zijn voor consumenten die hun elektrische auto thuis niet kunnen opladen. DC snelladen stelt EV-eigenaren in staat om in minder dan 20 minuten de batterijen tot 80% op te laden.

“Deze succesvol verlopen tests betekenen een belangrijke mijlpaal die onze toewijding onderstrepen om de volgende generatie elektrische auto’s mogelijk te maken,” zei Cal Lankton, director van ABB’s EV Charging Infrastructure voor Noord Amerika. “Door een breed portfolio laadmogelijkheden aan te bieden kunnen wij tegemoet komen aan de wensen van alle berijders van elektrische auto’s en leveranciers van de infrastructuur.”


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bij Tesla noemen ze DC-snelladers Superchargers 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.