GLM Tommy Kaira ZZ
Japan is groot geworden met hun elektronica. Dat Tesla zo veel succes heeft met hun Model S wringt daarom een beetje, maar niet voor lang! GLM gaat de strijd aan met een elektrische sportwagen die net zo snel is.

De Tommy Kaira ZZ voldoet al volledig aan de veiligheidseisen. Hiermee kan de productie in Japan van start gaan. Fabrikant GLM maakte gebruik van onderzoek aan de universiteit van Kyoto en werkte samen met lokale onderdelenleveranciers om de Tommy Kaira ZZ te ontwikkelen. Hoewel de range van 120 kilometer nog wel iets beter mag, maken de prestaties het een leuk speeltje. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt slecht 3,9 seconden.

Echter, het zijn de looks die de auto zo bijzonder maken. In samenwerking met Tommy Kaira, een bekende naam op het gebied van getunede hybrides, wordt de karosserie geheel naar de wensen van de klant gebouwd. GLM levert de basisstructuur bestaande uit een aanpasbaar aluminium chassis, waarna er samen met de klant een nieuw model wordt ontwikkeld.

De sportieve EV krijgt een prijskaartje van 8 miljoen yen (ruim 58.000 euro), exclusief belastingen. Hiermee komt hij naast prestaties ook qua prijs redelijk in de buurt van een Model S, maar voor de looks moet dus wel flink wat range worden ingeleverd.

GLM wil nog dit jaar hun auto op kenteken krijgen in het Verenigd Koninkrijk, waarna de Tommy Kaira ZZ ook naar andere Europese markten kan worden geĆ«xporteerd zoals Frankrijk en Duitsland. Of Nederland ook op de lijst staat is nog niet bekend. Wel is het de bedoeling dat volgend jaar ook Aziatische markten als China en Taiwan worden aangedaan. GLM hoopt in 2015 300 auto’s te kunnen verkopen. De 99 stuks die in Japan waren gereserveerd worden binnenkort afgeleverd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eigenlijk is dat op die foto een ZZ II. De ZZ is z’n voorganger, met de kikkeroogjes.

@rotarypowah:
De ZZII is een supercar met twinturbo V6 van Nissan, de Japanse Ferrari killer.

Ze hadden ook dat ding met die kikkerogen (ZZ zonder toevoegingen) maar daar lag een 2 liter 4 cilinder in. Daar is dit de EV opvolger van.
Op zich vind ik dit wel een grappig ding, een kruising tussen Renaults Sportspider en de Lotus Elise.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.