TechRules
Het Chinese Techrules krijgt hulp uit Europese hoek.

De wereldberoemde auto-ontwerpers Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio Giugiaro gaan zich bekommeren om de AT96 en de GT96 van het merk (de AT96 is de raceversie van de GT96). De twee supercars debuteerden als concept op de afgelopen autoshow van Genève. De Chinese startup wil op de show in 2017 een productiemodel tonen. Aan Giugiaro de taak om iets tofs neer te zetten.

Er is daarnaast ook een samenwerking aangegaan met de ontwikkelings- en productiespecialist L.M. Gianetti. L.M. Gianetti beschikt over de faciliteiten om in kleine serie auto’s te bouwen, met een basiscapaciteit van 25 auto’s per jaar. En dat is toevallig, want de GT96 moet in een oplage van 25 stuks per jaar worden gebouwd. Met een debuut in 2017 zal de elektrische supercar vanaf 2018 of 2019 worden verkocht.

Fabrizio en Giorgetto Giugiaro
De wereldberoemde Italiaanse auto-ontwerpers Fabrizio en Giorgetto Giugiaro nemen meer dan vijftig jaar ervaring mee als ontwerpers in de autoindustrie. De in 1938 geboren Giorgetto Giugiaro is een van de bekendste auto-ontwerpers ter wereld. In ruim zestig jaar heeft hij meer dan 300 auto’s ontworpen voor de grootste automerken, waaronder Ferrari, Bugatti, Aston Martin, Maserati, BMW, Volkswagen, Fiat, Toyota, Lexus en Saab.

Zijn zoon Fabrizio volgt zijn vaders voetstappen en experimenteerde de afgelopen jaren met nieuwe composietmaterialen en aandrijflijnen. In 2016 startten Fabrizio en Giorgetto Giugiaro GFG Progetti, een nieuw bedrijf dat ontwerpdiensten levert aan de automotive-industrie.

L.M. Gianetti
Het in 1966 opgerichte Turijnse bedrijf L.M. Gianetti staat voor expertise op het gebied van multidisciplinaire ontwikkelings- en productietechnieken. Het bedrijf is bekend door het werk voor Fiat Auto, Abarth en Alfa Romeo. Daarnaast is het sinds kort betrokken bij de internationale autosport.

In 2011 ontwierp en bouwde L.M. Gianetti een one-off Ferrari P4/5 Competizione, die deelnam aan de legendarische 24-uursrace op de Nürburgring. Het jaar erna, de tweede keer dat de auto deelnam, eindigde de auto op de eerste plaats in zijn klasse en als twaalfde overall.

Techrules
Techrules richt zich volledig op de innovatie van nieuwe aandrijflijnen die de dynamische en milieutechnische eigenschappen van elektrisch aangedreven voertuigen verder verbeteren.

De reeds bekende specificaties van de GT96 zijn nog steeds indrukwekkend. 1044 pk, in 2,5 tellen naar de honderd en een elektronisch begrensde top van 350 km/u. De GT96 zal uiteindelijk voor veel mensen onbereikbaar zijn, maar Techrules wil zich in de toekomst gaan focussen op betaalbare elektrische stadsauto’s. Mocht je het interview gemist hebben, check het op ABHD!


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.