Het Veenendaalse truckbedrijf Ginaf werd eind vorig jaar failliet verklaard, maar kon een doorstart maken toen het in de Chinese handen van CHTC viel. Deze nieuwe eigenaar voorziet dat elektrische trucks een belangrijk aandeel zullen vormen in de toekomst van het merk.

Volgens de directeur van CHTC Europe bestaan er vergaande plannen om een lichte elektrische vrachtwagen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Details daarover zijn nog niet bekend gemaakt, maar het is dus waarschijnlijk dat het Ginaf-team van 45 man zich binnenkort zal bezighouden met de bouw van elektrische bedrijfswagens.

CHTC is verder van plan om onder de naam Sino EV -het bedrijf dat begin dit jaar het eveneens Nederlandse Duracar overnam- elektrische bestelwagens op de markt te brengen. Die worden voor 80% in China geassembleerde en in Nederland afgebouwd. En onlangs werd de Chinese partij al genoemd als overnamekandidaat voor NedCar. (bron: FD.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Elektrische trucks?
Na 50km is de batterij plat, of de helft van je laadvermogen moet uit batterijen bestaan, maar dan is het nut van een vrachtwagen weg!
Hybride ok, elektrisch nee!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.