Met de groei van het elektrisch rijden kan het niet de bedoeling zijn dat het aantal laadpunten op kwalijke wijze achterblijft.

De Duitse autobouwers zijn (digitaal) bijeengekomen om een blik op de toekomst te werpen. De Verband der Automobilindustrie (VDA) heeft een mening die maar nauwelijks verrassend kan zijn. Er wordt gesteld dat een massale toename van laadpunten noodzakelijk is, om elektrisch rijden te faciliteren.

Om de klimaatdoelen van Parijs te respecteren moeten er veel elektrische auto’s komen. Daarnaast wordt het door de VDA belangrijk gevonden dat wordt opgeladen met groene stroom, omdat niemand graag “kolenstroom” het accupakket in ziet vloeien. Volgens de VDA zijn vooral Nederland, Frankrijk en Duitsland bezig met de opbouw van een laadnetwerk en is het in die landen ook een staatsaangelegenheid. Elders in Europa is de aandacht voor elektrisch rijden nog wat minder. Daarbij valt te denken dat Noorwegen als niet-EU-land in de buitencategorie valt.

De Duitse autobouwers bieden momenteel 70 volledig elektrische auto’s, tegen 2023 zullen het er 150 zijn.

Zoals het gaat bij autofabrikanten, wordt ook studie gedaan naar synthetische brandstoffen en waterstof. Er wordt niet met overtuiging op één paard gewed. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.