Vóór aanschaf van een elektrische fiets -al dan niet gesubsidieerd- in de Stadsregio Arnhem Nijmegen ging 65% van de deelnemers met de auto naar het werk. Dat percentage is gezakt naar 23%.

74 km minder
De 630 werknemers die in 2012 in de Stadsregio Arnhem Nijmegen met subsidie een e-bike hebben aangeschaft, rijden gemiddeld 74 kilometer per week minder met de auto of motor. Dat blijkt uit het eindonderzoek onder de deelnemers. In totaal rijden de deelnemers met elkaar 46.620 minder gemotoriseerde kilometers per week.

€600 van de overheid per fiets
Vorig jaar stelde de stadsregio een subsidie beschikbaar vanuit De Groene Kracht en Slim Werken, de opvolger van Offensief Bereikbaarheid. Forensen konden in aanmerking komen voor 30% van de aanschafwaarde van een elektrische fiets tot een maximum van €600 per aanvraag. Binnen drie maanden was de bodem van de subsidiepot bereikt.

De stimuleringsmaatregel heeft volgens de Stadsregio Arnhem Nijmegen zeker de helft van de deelnemers over de streep getrokken om een E-bike aan te schaffen. Zonder de subsidie hadden zij dat niet gedaan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.