MGB GT
Nee, het Britse MG was haar tijd niet ver vooruit door in de jaren ’70 al een elektrische variant van haar MBG GT te leveren. Dit is een in Nederland omgebouwd exemplaar.

Al fietsend van m’n kantoor naar huis viel mijn oog op een oranje MGB GT. Nu staan er wel meer leuke klassieke auto’s in Amsterdam, maar wat meteen opviel was de plek waar deze oldtimer geparkeerd stond: bij een laadpaal. Het groene laadkoord en de stickers met de tekst ‘Electric Oldtimer’ lieten er vervolgens geen twijfel over bestaan: deze nobele Brit is elektrisch!

Het blijkt een product te zijn van electricoldtimer.com, een Nederlands bedrijf dat klassieke auto’s elektrificeert. Niet alleen MGB’s, maar ook Citro├źn DS’en, Eendjes, Kevers, Fiat 500’s en grote Jaguar’s en Mercedessen kunnen een elektrische aandrijflijn worden aangemeten. Volgens de website zou de MGB een topsnelheid van tussen de 140 en 160 kilometer per uur hebben en op een lading 100 tot 150 kilometer ver komen.

Nu zijn we de eerste die roepen dat er in Nederland nog flink wat elektrische auto’s bij mogen komen, maar ergens zijn we ook gewoon autoliefhebber. Zo’n klassieke auto voorzien van moderne techniek roept dan ook gemengde gevoelens op. Zou jij een elektrische klassieker willen, of lijkt het je zinvoller dat geld te investeren in een moderne EV, al dan niet met een leuk oudje voor de zonnige zondagen?

MGB GT


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom niet? Beter zo dan dat die oude bakjes uit de stad moeten blijven wegens “te vervuilend”…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.