Geometry A
Geely is een speler van formaat, het is onder andere het moederbedrijf van Volvo.

En produceert ook de nieuwe London cab. Geely komt nu met een nieuw merk. Geometry gaat uitsluitend elektrische auto’s bouwen. Want deze auto’s liggen goed in de markt, zeker in China. Ook elders kan op flinke verkoopcijfers worden gerekend.

Het eerste model is alvast gepresenteerd, de Geometry A. Dat is daadwerkelijk een sedan, die een weinig spectaculair uiterlijk heeft, maar een interieur dat met voldoende zorg is gestileerd. De elektromotor levert 120 kW (163 pk) en een koppel van 250 Nm. Uiteraard is snelladen mogelijk. Er kan worden gekozen uit twee accupakketten, de ene heeft een capaciteit van 52 kWh en de andere een capaciteit van 62 kWh. Daarmee is de auto goed voor een rijbereik van respectievelijk 410 en 500 kilometer (volgens de NEDC-norm). Het zou wel eens een ideale taxi kunnen blijken.

Het platform dat wordt gebruikt is helemaal nieuw en zal uiteindelijk worden gebruikt voor tien modellen. Behalve aloude sedans komen er natuurlijk ook suv’s en crossovers. In 2025 moet het modelaanbod compleet zijn.

Geometry A interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.