Genovation GXE in het rood
Praktisch nut is er hoegenaamd niet, maar soms zijn hoge snelheden eenvoudigweg vermakelijk.

De Genovation GXE is een elektrische Corvette. Die andere legendarische sportwagen uit de Verenigde Staten is er dus ook als ev, zij het dat de geplande oplage met 75 exemplaren behoorlijk klein is. Bovendien lijkt er nog altijd te moeten worden gewacht op de levering van de 21ste-eeuwse Corvettes. De ontwikkeling gaat nog altijd voort, de tests worden niet gestaakt.

Er is een nieuw snelheidsrecord geboekt met de Genovation GXE. Met het behalen van een snelheid van 340,85 km/u (211,8 mp/u) is het eigen snelheidsrecord verbroken. Beter nog is dat een gezonde ambitie aan de dag wordt gelegd om het record verder aan te scherpen, de fabrikant meent te weten hoe het beter kan. In 2020 moet een nog hogere topsnelheid worden bereikt, waarschijnlijk door aerodynamische verbeteringen.

Het is intussen wachten op een volwaardig aanbod van elektrische sportwagens. Het heeft er alle schijn van dat vooral elektrische hypercars een bescheiden markt gaan vormen, betaalbare sport-ev’s zijn een lastigere categorie. En de Genovation GXE? Die zou best een wat groter accupakket mogen krijgen, een voorgespiegelde veertig kilowattuur is angstaanjagend onderbemeten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.