Op ons continent is het een obscuur merk, maar in Amerika en Azië is het een stuk beter gesteld met de populariteit. Dat hangt doodeenvoudig samen met de verkrijgbaarbeid. Genesis betreedt de Europese markt en gaat elektrische auto’s leveren. Het merk is hierdoor beslist in opkomst.

Het is geen informatie die bekend mag worden verondersteld. Genesis levert luxe auto’s, het is het dochtermerk van Hyundai, en kan in die zin goed worden vergeleken met Lexus. Waar Lexus stevig vertrouwt op bewezen hybridetechniek, schakelt Genesis over op elektrisch. Iets dat volkomen logisch is, want een puike aandrijflijn en een groot accupakket staan garant voor gerieflijke en comfortabele kilometers.

Er is niet direct een enorm aanbod van ev’s van Genesis. De eerste zal een elektrische uitvoering van de Genesis G80. Daar komen binnen een jaar twee andere elektrische auto’s bij, één staat op een platform dat is ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Over de auto’s worden nog geen details gedeeld. Wel is duidelijk hoe de Genesis G80 eruit zal zien, dat is een auto met een Bentley-waardige grille. Voorts is het geenszins vreemd te denken dat een suv of crossover zijn opwachting zal maken.

De eerste Genesis komt in de zomer van 2021 aan land. Auto’s van het merk zijn als eerst verkrijgbaar in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het is onduidelijk hoe het met de Nederlandse markt is gesteld.

Beeld: Genesis G80


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.