Opel Ampera-e
Het onvermijdelijke staat te gebeuren. Er komen betaalbare ev’s.

Vaak moet er nog aardig diep in de buidel worden getast voor de aanschaf van een ev. Maar het accupakket wordt goedkoper en dat is het duurste onderdeel van een elektrische auto. Een prijsval wordt al een tijdlang voorspeld, 100 dollar (88 euro) per kilowattuur is de magische grens om te doorbreken. Momenteel wordt het prijsniveau geraamd op 150 dollar (132 euro). Dat is giswerk uit een rapport van een accountancyfirma, want over onderdelenprijzen wordt geenszins openheid van zaken gegeven.

Wel worden er door GM voorzichtige uitspraken gedaan over de betaalbaarheid van elektrische auto’s. Die is nu nog zeer matig, maar daar komt verandering in. Goedkopere ev’s zijn op komst, eerder zijn door topvrouw Mary Barra uitspraken gedaan in die richting.

Nu meldt Mark Reuss, de huidige topman van General Motors, dat het concern op koers ligt. Daarmee bedoeld wordt dat het sneller dan menigeen denkt mogelijk is om een ev aan te schaffen voor een gemiddelde prijs. Welke bedragen daarbij horen wordt niet duidelijk. Reuss laat wel blijken dat het nodig is dat de kilowattuurprijs van het accupakket ver onder de 100 dollar moet duiken. Is dat reƫel of is het een uitspraak die berust op wensdenken?

In 2017 deed General Motors overigens dat belofte in 2023 twintig elektrische auto’s aan te bieden. Allicht gaat dat met een paar jaar worden uitgesteld. (Via: finance.yahoo.com)

Beeld: Opel Ampera-e, het merk behoort niet meer tot de stal, maar het is nog altijd een GM-product


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.