Toyota Yaris Full Hybrid
Begin van dit jaar nam de gemeente Twenterand zes hybride Toyota Yaris dienstauto’s in gebruik.

De auto’s zijn bedoeld voor medewerkers van de gemeente Twenterand die (veel) kilometers rijden voor hun werk. De auto’s mogen uitsluitend worden gebruikt voor dienstreizen en niet voor privégebruik. De geschatte bezuiniging die deze leaseconstructie op moest leveren, was 4.000 euro per jaar. Een eerste analyse op het gebruik van deze auto’s, laat zien dat die jaarlijks geraamde besparing, in het eerste halfjaar van 2014 al bijna gerealiseerd is.

Burgemeester Visser en wethouder Oudendijk zijn enthousiast over de voorlopige cijfers: “Je merkt dat de medewerkers al veel gebruik maken van de dienstauto’s en zelf doe ik dat ook. Immers, hoe meer er gebruik van wordt gemaakt, hoe beter het resultaat,” aldus Visser. Wethouder Oudendijk spreekt de win-win situatie erg aan: “Uiteraard is de financiële besparing erg belangrijk, maar het inzetten van full hybrid auto’s past ook binnen de duurzame ambitie van de gemeente Twenterand.”

De gemeente heeft het gebruik van de dienstauto’s onderworpen aan een eerste voorlopige analyse met daarbij de vraag of de geraamde bezuiniging op schema ligt. De auto’s worden niet gekocht maar zijn geleased. De besparing op de kilometers die worden vergoed voor dienstreizen van medewerkers, zijn vooraf geraamd op zo’n 4.000 euro. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2013 is de besparing in de eerste helft van 2014 nagenoeg gerealiseerd met een bedrag van 3.931 euro. Begin 2015 wordt definitief duidelijk hoe hoog de besparing van het eerste jaar daadwerkelijk uitvalt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Onvolledige info, een leasecontract kan nooit goedkoper zijn dan de vergoeding die ambtenaren krijgen.
De vergoeding bij defensie is 19 ct per kilometer, zie daar nog maar eens op te bezuinigen door het leasen en evt brandstofkosten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.