Selfie Henk Kok, wethouder Duurzaamheid Arnhem
Wethouder Duurzaamheid Henk Kok nam de eerste elektrische auto in gebruik.

“Met deze auto kunnen we kennis maken met elektrisch rijden. Hij rijdt prima heb ik gemerkt. We gaan zo op weg naar een compleet groen wagenpark!” aldus Kok.

De auto is van het project Duurzame A15 van de stichting Natuur en Milieu. De bedoeling van dit project is zoveel mogelijk mensen (langs de A15) in aanraking te laten komen met elektrisch autorijden. Door zelf een auto te leasen laat de gemeente haar medewerkers kennis maken met deze schone, klimaatneutrale manier van autorijden. Het doel is een volledig duurzaam wagenpark in 2020.

Het wagenpark zal tegen die tijd er anders uitzien: in 2009 begonnen de gemeente met ongeveer 90 auto’s, nu in 2014 hebben zij al een aantal auto’s vervangen door elektrische scooters en elektrische fietsen (op alle hoofdlokaties). Het is de bedoeling dat het aantal auto’s in ons wagenpark sterk vermindert (tot 70 stuks in 2020) én dat de overgebleven wagens rijden op groengas, elektriciteit of waterstof. Medewerkers die een vervoermiddel nodig hebben krijgen niet automatisch een auto mee. Er zal steeds beoordeeld worden welk vervoermiddel het best past bij hun vraag.

De medewerkers die de Nissan LEAF meenemen, moeten er een beoordeling over schrijven (paar regels) en een selfie maken met auto. De tekst en de foto komt op de website van Duurzame A15 te staan.

Arnhem werkt aan een klimaatneutrale toekomst door middel van projecten die vallen onder ons programma Energie made in [Arnhem]. De focus ligt daarbij op het opwekken en gebruik van duurzame energie, onder andere voor mobiliteit. Dat doen zij door marktpartijen de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s te laten verzorgen in de stad (Alliander Mobility Services), dit jaar 100 laadpalen te plaatsen, maar ook door te werken aan een toekomstbestendige trolleybus die gasbussen kan vervangen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.