De voorkeur van de chauffeurs in gemeentedienst is uitgegaan naar Audi.

Audi e-tron in Amsterdam

De Audi e-tron is op zijn zachtst gezegd een forse auto, die veel comfort biedt, maar niet uitblinkt in wendbaarheid en efficiëntie. Toch is de Audi e-tron 55 verkozen tot het nieuwe dienstvoertuig voor burgemeester en wethouders van Amsterdam. Vijf zullen er worden ingezet, zoals gebruikelijk gaat het om leaseauto’s. Door te kiezen voor elektrische aandrijving zet de gemeente haar beste beentje voor en wordt de belofte om in 2020 elektrisch te gaan rijden ingelost. Dit in afwachting op een volledig verbod voor fossiele auto’s.

Uiteraard wordt voorafgaand aan de komst van de ev’s de laadinfrastructuur op orde gebracht, zodat er kan worden opgeladen in de parkeerkelder van het plaatselijke gemeentehuis. Iets dat gezien het reële rijbereik van een kilometer of vierhonderd niet overdreven vaak nodig is.

Momenteel worden hybrideuitvoeringen van de BMW 5-serie ingezet, maar van deze BMW’s wordt afscheid genomen. Opmerkelijker is het verhaal rondom de Tesla Model S. Deze ev staat eveneens ter beschikking van het stadsbestuur, maar wordt quasi-nooit gebruikt. De auto wordt te oncomfortabel gevonden en de lage instap zou ongemakkelijk zijn. Het is zelfs zo erg dat de stilstand van de Tesla Model S het college heeft doen inzien dat met vijf in plaats van zes auto’s prima kan worden volstaan.

De Audi heeft het overigens gewonnen van tegenstrevers als de Mercedes-Benz EQC en de Tesla Model X. De laatste viel naar verluidt snel af vanwege de vleugeldeuren, die als niet-representatief gelden. Dat lijkt een drogreden om geen Tesla te hoeven rijden, maar het zij zo. Het is ook de vraag waarom niet voor de goedkopere Audi e-tron 50 is gekozen, aangezien de gemiddelde rit niet enorm ver zal voeren. (Via: parool.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer de Tesla’s zijn de leader in de wereld.
Ach ja dat bestuur is kennelijk niet sportief aangelegd en moeten zich teveel bukken hahah

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.