Tesla Model 3
Tesla’s betaalbare elektrische auto, de Model 3, zou oorspronkelijk eind 2017 in productie gaan. Uit officiele documenten blijkt nu dat dit wat verder naar achter wordt geschoven.

Het is amper een verrassing dat nu blijkt dat Tesla de eerder gestelde deadline niet lijkt te halen. Tot nu toe is geen enkel product van de fabrikant op tijd gelanceerd. Volgens Elon Musk krijgen we in maart 2016 voor het eerst iets te zien van de Model 3, die naar het schijnt zowel als sedan als crossover komt. Productie stond aanvankelijk gepland voor eind 2017, maar dat lijkt niet te gaan lukken. Overigens hadden we dat destijds ook niet verwacht.

In een slide uit een presentatie die Tesla’s topman JB Straubel onlangs gaf, blijkt duidelijk dat productie van de Model 3 pas voor 2018 op de planning staat, zo merkte InsideEVs op. Uit het document blijkt verder dat de Model 3 goedkoper moet worden dan veel andere elektrische auto’s met 100 mijl (ca. 160 km) bereik. Daarbij lijken ze voor het gemak te vergeten dat ook Nissan hard werkt aan een nieuwe Leaf die dubbel zo veel bereik moet krijgen als de huidige en Chevrolet met de Bolt eveneens een EV met circa 200 mijl bereik gaat bouwen. Beide auto’s zullen vermoedelijk qua prijs flink met de Tesla Model 3 gaan concurreren.

Blijft over de vraag waarom Tesla zichzelf toch steeds onhaalbare deadlines stelt? Iedereen zal snappen dat een jonge fabrikant nieuwe auto’s niet zomaar uit de mouw schudt, dus waarom je eigen geloofwaardigheid zo op het spel zetten? Op deze manier maakt het Amerikaanse bedrijf het voor criticasters wel erg gemakkelijk.

Tesla Presentatie

Update 23-06-15: Tesla heeft aan InsideEVs laten weten dat kleinschalige productie van de Model 3 nog steeds voor eind 2017 op de agenda staat, maar dat de productie pas in 2018 op volle toeren zal draaien. Ook krijgen we volgens het merk de Model 3 nog steeds aankomend jaar te zien. Asjeblieft Tesla, maak het waar, we willen niet langer wachten!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

gelieve het artikel te corrigeren
InsideEVs heeft ook een correctie gepubliceerd na bericht van tesla op de speculatie

…”Model 3 is still “on track” for production in late 2017, and that the slide is meant to reference “full production” of the Model 3 in 2018.”…

@kristof_lambrecht: Thanks, die informatie was ons inderdaad nog niet bekend bij het schrijven van het artikel. We hebben een update geplaatst. Nu maar hopen dat het Tesla ook echt lukt om de deadline te halen. Al is het maar omdat we allemaal zo benieuwd zijn naar de Model 3 na al die berichtgeving rondom het model.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.