Electric GT op Barcelona
Even wachten nog totdat de merkcompetitie van start gaat. Dit heeft overigens niks van doen met de financiële situatie bij Tesla zelf.

Ook voor een raceserie is financiering nodig. Concreet betekent dit dat meerdere partijen serieuze interesse moeten tonen en er aardig wat geld voor sponsoring nodig is. Racen met elektrische auto’s is behoorlijk nieuw en kan niet direct rekenen op een massapubliek. De Formule E is qua aandacht mijlenver verwijderd van de Formule 1. Een van de eerste associaties met een raceauto is toch een hemeltergend hard geluid, daar schort het nogal aan bij een elektrische raceauto.

Dat neemt niet weg dat ook Tesla naar het circuit komt. In de Electric GT-raceserie is raceauto van dienst een aangepaste Model S, die in elk geval een stuk lichter is dan zijn wegwaardige evenknie. Wanneer dat alles van start gaat is nog wel de vraag. Het was de bedoeling om de serie te laten beginnen in 2017, wat uiteraard niet gehaald is. Daarop zou het 2018 worden. Het weekend van 3 november zou er geracet worden op het circuit van Jerez in Spanje, de eerste van in totaal acht races. Maar ook dat gaat niet gebeuren.

Het is nu wachten op een investeerder die de boel vlot trekt. Zodat er op vol vermogen en tegen de gripgrens het heetst van de strijd wordt opgezocht op verschillende circuits. Het is hopen dat de Tesla’s er koel onder blijven. (Via: autosport.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.