BMW i8
Moeten we treurig zijn om het verdwijnen van de BMW i8 en de nogal minderwaardige positie die BMW i binnen het merk inneemt?

Niet volgens BMW. Een woordvoerder meldt dat innovaties tegenwoordig seriematig worden toegepast. Zoals elektrische aandrijving, carbon, 3D geprinte onderdelen. Dit is volkomen verklaarbaar, maar tegelijk neemt ook de voorspelbaarheid toe. Alle BMW’s beginnen op elkaar te lijken en er zijn nog maar nauwelijks modellen die het gemiddelde ontstijgen.

Gelukkig blijft de BMW i3 nog enige tijd onder ons, het lijkt erop dat de productie pas wordt gestaakt als die auto niet meer in redelijke aantallen wordt verkocht. Voor de BMW i8 is het anders. Het einde is in zicht en de auto krijgt geen opvolger. Jammer genoeg komt er geen hyperperformante elektrische auto die de concurrentie met de nieuwe Tesla Roadster aankan.

De productie loopt nog tot april 2020 en dan is het Schluss. BMW stelt dat er geen directe opvolger komt. Het lijkt er dus op dat de BMW Vision M Next een visie zal blijven, een verbeelding van wat een toekomstige BMW behelst zonder productiemodel te worden. De aandrijflijn van de Vision M Next valt goed te vergelijken met die van de i8. Het gaat in beide gevallen om een plugin-hybride, maar de eerste heeft met 100 kilometer een hoger volledig elektrisch rijbereik. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.