Geen spraakmakende elektrosportwagen, geen technologiedrager. De dagen van de BMW i8 zijn al lang en breed geteld, een opvolger komt er niet.

BMW Vision M NEXT

Welbeschouwd is de BMW i8 een vreemde eend in de bijt. Afgaande op de naam is het logisch om te denken dat het over een volledig elektrische auto gaat, maar niets is minder waar. Het is een doodordinaire plugin-hybride, zij het één van de meer aantrekkelijke soort. Met een driecilindermotor die via een speaker een v8-achtige roffel de wereld inbrengt en een vanzelfsprekend geruisloze elektromotor. Het accupakket is met 7 kWh piepklein, het volledig elektrische rijbereik dienovereenkomstig.

De BMW i8 is een uitlopend model, de productie wordt beëindigd. Het leek er even op dat concept BMW Vision M NEXT in productie zou worden genomen, maar dat gaat toch niet door. Jammer, want een topmodel met vernieuwende techniek doet doorgaans veel goeds voor het imago. Toch komt er geen volledig elektrische sportwagen, of een plugin-hybride in sportwagenvermomming die beschikt over een meer dan fatsoenlijk volledig elektrisch rijbereik. De veranderingsgezindheid lijkt beperkt bij BMW.

Officieel is dit alles nog niet bekend gemaakt. Niettemin beschikt BMW Blog over zeer serieuze aanwijzingen die deze kant opwijzen. Het zou een kostenbesparing zijn, bovendien wil men het verleden niet herhalen. Over de BMW i8 kan veel worden gezegd, maar het is geenszins een verkoopsucces.

Het lijkt erop dat BMW premium in de minst buitenissige vorm wil zijn. Eerder is het doorsnee en hoogst conservatief, met aandrijvingsvormen die min of meer alternatief zijn. Spectaculair of veranderingsgezind wordt het voorlopig niet.

Beeld: BMW Vision M NEXT


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer dat bmw nog steeds niet wil investeren, kennelijk gaat het niet goed of wil men gewoon makkelijk geld verdienen met bestaande fossils. Die Duitsers zouden toch beter moeten weten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.