De productie zou worden beëindigd, naar een overnamekandidaat wordt niet meer gezocht.

StreetScooter Work

StreetScooter is eigendom Duitse posterijen, eenvoudigweg Deutsche Post genoemd. Bij gebrek aan een goed, elektrisch vervoersmiddel is er een zestal jaar terug een elektrisch busje onwikkeld, de StreetScooter Work. Een busje dat door vele bedrijven inmiddels naar tevredenheid wordt ingezet. Enige jaren terug is het modelaanbod is uitgebreid met de StreetScooter Work XL, een busje op waterstof zou nog komen.

Aangezien Deutsche Post niet de ambitie heeft om een autobouwer te zijn is er de voorbije maanden gezocht naar een overnamekandidaat. De zoektocht is ingezet door Jörg Sommer, hij trad in 2019 aan als ceo en heeft zijn werkzaamheden in februari 2020 neergelegd, wegens verschillen van opvatting over de toekomst van StreetScooter.

Er waren vergevorderde gesprekken met de Chinese autobouwer Chery voor een overname. Afgelopen september is eerst een joint venture van StreetScooter en Chery aangekondigd, om de Chinese markt te kunnen betreden. Sinds januari is onderhandeld, het zou gaan om een volledige overname voor een driecijferig miljoenenbedrag. De overname is echter afgeketst, terwijl het de bedoeling was om over te gaan tot serieproductie van 100.000 voertuigen per jaar in China.

Nu komt de aankondiging dat de productie bij StreetScooter in zijn geheel wordt gestaakt. Nieuwe bestellingen worden niet meer aangenomen. Tot in het volgende jaar zou er nog kunnen worden geleverd, maar het einde is onafwendbaar. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.