Geen Google Maps voor Chinese Tesla Model S
Omdat Google Maps niet wordt “ondersteund” in China, moet Tesla speciaal voor deze markt een navigatiesysteem ontwikkelen.

China heeft er een handje van om buitenlandse websites te censureren, ofwel niet toegankelijk te maken met een Chinese internetverbinding. Zo ook Google Maps, om de een of andere reden. Een vriendelijk politiemannetje en -vrouwtje wijzen de bezoeker op hun transgressie en verzoeken een website te bezoeken die goedgekeurd is door de Chinese overheid.

Tesla, die afhankelijk is van Google Maps voor het navigatiesysteem in de Model S, kan daarom geen volledig werkend infotainmentsysteem aanbieden. Om dit probleem op te lossen zijn er teams op de ontwikkeling van een Chinees navigatiesysteem gezet.

Later dit jaar zullen Chinese Model S’en werkende navigatie krijgen via een software update. Hiermee wordt ook Chinese tekst- en spraakherkenning mogelijk. Wel moeten de Model S-rijders hiervoor naar de service center, want een software update op afstand wordt nog niet ondersteund. (via ChinaEV)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.