911
De Duitse autofabrikant is er nog niet klaar voor.

Wie hoopte op een elektrische of hybride Porsche 911 moeten we teleurstellen. Plannen om de sportieve Duitser in een groen jasje te steken liggen wel op tafel, maar hebben voorlopig geen prioriteit. Dat zegt Porsche-topman August Achleitner tegenover Drive.

Volgens Achleitner is het huidige design van de 911 niet berekend op een elektrische of hybride aandrijflijn. De 911 heeft een uitstekende gewichtsverdeling wat de Duitser zulke fijne rijeigenschappen geeft. Kiezen voor een andere aandrijflijn kan roet in het eten gooien.

Hoewel de 911 dus voorlopig nog niet op de groene toer gaat, is Porsche wel druk met een duurzame toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de Mission E. De elektrische sportwagen met 600 pk moet tegen 2020 in productie gaan. De 911 is sinds de facelift (op papier) wel zuiniger dan ooit tevoren. Sinds 991.2 beschikt de 911 standaard over een turbomotor. Wie toch hybride wil rijden moet het stellen met de Cayenne S E-Hybrid en later zal de nieuwe Panamera ook weer als E-Hybrid in de prijslijsten verschijnen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Porsche heeft ook nog een 918…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.