Coureur Tim Coronel was van plan om de aankomende Dakar-rally te rijden met een volledig elektrische buggy. Dat zou een primeur van wereldformaat geweest zijn, maar deze groene plannen gaan helaas niet door. Het team kon van de Koreaanse sponsor en acculeverancier geen duidelijkheid krijgen over de levering van de accu’s.

vorig jaar sloot Tim de Zuid-Amerikaanse rally behoorlijk succesvol af toen hij eerste werd in de soloklasse. De buggy vervolgens voorzien van elektromotoren leek Tim echter een goed idee voor de editie van 2012, maar daar is nu verandering in gekomen. Tim wil in 2013 nu wel aan de start verschijnen met zijn e-buggy, maar in de aankomende editie zal hij zijn pk’s van een conventionele verbrandingsmotor krijgen. Hij zal de rally dus wel gewoon rijden.

“Sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Met pijn in het hart heb ik moeten concluderen dat Dakar 2012 voor ons elektrisch project te vroeg komt. Door het afhaken van de batterijenleverancier was de financiële basis ook niet meer toereikend. Dan moet je realistisch zijn. Als we het doen, doen we het goed. Jammer voor iedereen die hard aan het project heeft meegewerkt dat we ons eerste doel niet hebben bereikt. We gaan er echter zeker mee door, mensen weten dat ik altijd doorzet”, aldus Coronel tegenover de Telegraaf.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.