Natuur & Milieu en leasemaatschappij Athlon Car Lease werken samen in Project A15 om elektrisch rijden op de gelijknamige snelweg te stimuleren.

Leaserijders rond de A15 die nog dit jaar hun ‘gewone’ leaseauto inruilen voor een elektrische variant, betalen vier jaar lang geen bijtelling. Het doel van deze actie van Project A15 is elektrisch rijden op groene stroom in de versnelling te brengen.

Wie de duurzame overstap nog in 2013 maakt, betaalt vier jaar lang geen bijtelling. Per 1 januari 2014 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog. Voorwaarde voor de actie is dat het huidige leasecontract is afgesloten bij Athlon Car Lease, en afloopt voor 1 april 2014. Om goedkoop én groen te kunnen rijden is snel beslissen dus vereist. Deze groep leaserijders zijn de eerste automobilisten die aan het begin staan van een doorbraak van elektrisch rijden op en rondom de A15.

Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu: “We willen elektrisch rijden aanmoedigen want schoner, stiller en zuiniger autorijden is beter voor mensen en het milieu. Athlon doet dit met deze actie heel concreet.” Armand van Veen van Athlon Car Lease: “Dit is een bijzondere actie waarbij Athlon graag samenwerkt met Natuur & Milieu. Het is de eerste keer dat elektrisch rijden in ons land wordt gestimuleerd met zo’n specifieke focus op één gebied.”

De actie van Natuur & Milieu en Athlon Car Lease richt zich bewust op de A15, de drukke snelweg van Rotterdam naar Arnhem/Nijmegen. Project A15 is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu en is tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 heeft tot doel om elektrisch rijden op lokaal opgewekte groene stroom in een stroomversnelling te brengen. De ambitie is om in 2015 rijden 40.000 mensen in elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.